5.1.2016

Ibiza y Formentera 2011

Nyt eletään vuotta 2011. Melkein tarkalleen puoli vuotta Mallorcan reissun jälkeen janoan lisää, enemmän. Ihastuin Magalufin meininkiin ja nyt haluan Ibizalle.
Olin nähnyt paljon kuvia ja matkakertomuksia, lukenut tästä jo nyt bileytyneestä alunperin hippien saaresta Mallorcan lähimaastossa. Painostan itseni ja matkakumppanini lähtemään Ibizalle. Ostamme lennot ja hotellit jo maaliskuussa syyskuussa tapahtuvalle 9 päivän reissulle. Seuraavat puoli vuotta sitten odotellaan..
Vuonna 2011 Ibizalle ei tehty Suomesta suoria lentoja halukkaiden vähyyden vuoksi joten lennettiin ensin Lontooseen ja sieltä sitten perille.
Lentomatka Lontoosta Ibizalle on unohtumaton kokemus. Halpalentoyhtiön kone on täynnä kännisiä laulavia brittituristeja, osasyynä lentokoneen ilmainen alkoholitarjoilu. Otan mallia kanssamatkustajista ja juon suosituimman drinkin, Bloody Maryn, päästäkseni tunnelmaan. Britit laulaa "ooo o o o ooo-ooo" ja fiilis on mitä loistavin. Ibiza yllättää minut jo lentokoneessa.
Hotelli hommattiin Playa D'en Bossan rannan läheltä, sillä kuulemani mukaan San Antonio on paljon levottomampi alue. Hotellin nimeä en kuollaksenikaan muista, mutta suosittelen (heh). Jos joku vaikka kuvista tunnistaisi.

Eräs Ibizan meininkiä kuvaava tarina: Yhtenä kauniina päivänä hotellin uima-altaalle aurinkotuoleihin tuli kolme jätkää päiväunille muovikassien kera. Luultiin, että he olivat hotellin asukkeja kunnes tuntien jälkeen he nousivat ja jatkoivat matkaa :D Hotellimme oli siis vain välietappi rankan päivän keskellä.
 Toinen unohtumaton kokemus oli bilebussit. Saaren suosituimmat klubit Amnesia ja Privilege sijaitsevat yhtä kaukana Platja D'en Bossasta sekä San Antoniosta joten klubeille on järjestetty ilmaiset bilebussit bilekansaa kuskaamaan. Vaikka busseja lähtee säännöllisin väliajoin, on ihmisiä silti joka kerta liikaa ja kaikki eivät mahdu bussiin. Taas kerran brittituristit ottavat saman tunnarin käyttöön ja bussi muuttuu hetkellisesti tunnelmaltaan jalkapallo-ottelun katsomoksi. Osa tömistelee ja kaikki taputtavat. Hullua.




Kuvassa auringonlasku San Antoniossa kuuluisan Cafe Del Marin edustalla. Yksi Ibizan legendaarisista must-jutuista.


 Kuvassa Eivissan linna josta lisää vuoden 2013 Ibizan reissupostauksessa.

Eräänä päivänä lähdettiin sitten lautalla Formenteralle, Ibizan alla sijaitsevalla turkoosivetiselle saarelle viettämään päivää. Saari oli kuiva, kuuma ja kaunis sekä täynnä turisteja. Jokaisessa ravintolassa soi musiikki ja Ibizan bilemeininki oli siis saapunut tänne asti. Muuta tekemistä saarella ei oikein ollutkaan kuin ylensyöminen, juominen ja auringonotto.





Täälläkin ehdittiin vuokrata skootteri, ajella pitkin saarta, ottaa tatuoinnit, bilettää.. Nähtävyyksistä mainittakoon Hamsin tippukiviluolat joka oli mielenkiintoinen kokemus luolien historian takia. Salakuljettajat ovat kiivenneet ylös kivistä seinämää noihin luoliin piilottamaan mm. tupakkaa. Heidän on täytynyt ryömiä sisään makuultaan pilkkopimeään. Aikamoista touhua.
Ibizalta löytyy siis melkoisen laidasta laitaan touhuamista kaikille. En kuitenkaan suosittelisi lapsiperheille jokapuolella (erityisesti rantabaareissa) pauhaavan musiikin sekä sekavien ihmisten takia. Sekavat ihmiset ovat mukavia ihmisiä, ainakaan itse en ole joutunut ongelmiin yhdenkään henkilön kanssa. Kaikilla on hauskaa, toisin kuin porvoolaisessa grillijonossa jossa tulee turpaan jo pelkästä katseesta. Bileitä mainostetaan myös yläosattomilla naisilla. Aikamoinen aikuisten huvipuisto ettenkö sanoisi!

Ibiza on yksi Välimerellä sijaitsevista Baleaareista Mallorcan ja Menorcan ohella. Menorcasta tulossa oma postauksensa myöhemmin. Ibizasta tulossa myös vuoden 2013 matkasta lisää infoa. Aikasempi postaus Ibizalla työskentelystä  (sama 2013-reissu) on jo julkaistu.

Millamaija

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista oli lukea 2011 Ibizasta. Itsekin tuli ekan kerran käytyä 2011 (ja uudestaan 2012 ja 2019). Ikimuistoinen paikka ja hauska miten samoja asioita tuli itsekin tehtyä tuolla ekalla reissulla. Täytyisi kyllä vielä kerran lähteä Ibizalle vaikka ikää alkaa kertyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Ibiza on kyllä myös paikka johon vaan palaa aina jostain syystä uudestaan. Itse olin 2011, 2013, 2016 ja 2018. Tänä vuonna kaveriporukka kävi taas Bossassa mutta koulun vuoksi en päässyt mukaan. Seuraava reissu tiedossa kolmen vuoden kuluttua (kaverin 50v synttärit), josko sitten taas pääsis verestelemään vanhoja muistoja :D

      Poista