16.10.2015

Чорнобиль и Припять - Tšernobyl ja Pripyat 1/2

No nyt on aika avata mun unelmien reissu Tšernobylin ydinvoimalaonnettumuuden syntysijoille. Kuulun siihen ihmistyyppiin jota kiinnostaa kaikki katastrofit ihan sikana, ja tän paikan näkeminen plus kokeminen on ollut mun elämässä semmonen kaukainen haave jonka en koskaan uskonut toteutuvan. Itä-Eurooppa ei koskaan oo vetänyt mua puoleensa millään tavalla, ja Ukraina maana oli mulle täysin vieras ennen tätä reissua. Vova toteutti tän reissun ja vei mut Tshernobyliin :3
Oppaana oli eräs hänen tuttunsa joka järjestää näitä reissuja täällä! (Pripyat-Tour.by)
Vova järkkäs meille valkovenäläisen oppaan, jonka kanssa meitä lähti pieni porukka täältä Gomelista pikkubussilla kohti Ukrainaa. Tän reissun hinta oli 120USD ja se sisälsi matkat sinne ja takasin, kunnon kierrokset Pripyatin kaupungissa, Tšernobylin kylässä, eräässä päiväkodissa, Duga-3-antennilla, ydinvoimalan luona, ruokailut Tšernobylissä ja varmaan koko alueen historian asukkaiden lukumäärästä siihen tietoon asti että viimeinen Tšernobylissä syntynyt tyttövauva on nyt aikuinen kouluttautunut terve nainen.
Pidemmittä puheitta kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa joten annan niiden puhua puolestani.. Ja koska näitä kuvia on ihan sairas määrä, mä jaoin tänkin postauksen kahtia!
 




// So that day was a dream come true. I've always wanted to go to Tšernobyl but I never believed it really can happen, cause I thought I'm never gonna go to eastern Europe. After I met Vova, he arranged everything, thank him! His friend has this company called Pripyat Tour, and the trip from Gomel to Ukraine and all of these places cost 120USD and included food too. May I let the pictures speak for themselves. More pictures in part 2 ! //

//И так мечты становятся явью. Я всегда хотела побывать в Черноболе, но я никогда не думала что это может произойти, потому что предполагала, что никогда не попаду в восточную Европу. Вова организовал все, спс. Весь трип из Гомеля с обедом стоил 120$. Пусть фото все расскажут сами. Больше фото в части 2!
припять тур//

2 kommenttia:

  1. Moikka, sulla on hirveen kiva blogi! Kiva että linkkasit sen tonne facebook-ryhmään, todellakin jään lukijaksi. :) Mulla on käynyt toisinpäin, kun aviomies muutti mun luo tänne Suomeen, mutta kovasti suunnitellaan Portugaliin asettumista myöhemmin.

    Näistä sun postauksista tuli kova ikävä omia Tsekki-aikoja, joku tuossa slaavilaisessa meiningissä vaan vetää puoleensa. Tuo Tshernobyl on ollut jo vuosia mun unelma. Suunniteltiin "luokkaretkeäkin" sinne edellisessä opinahjossa, kerättiin rahaa ja kaikkea, mut sit tuli toi Ukrainan kriisi ja pilas koko reissun. Ei tommosella ryhmämatkalla oikein viitti ottaa mitään riskejä, vaikka siellä päin maata nyt ihan rauhallista oliskin. Joku kaunis päivä vielä hommaan viisumin ja sinne meen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla :) Muakin viehättää tää puoli Eurooppaa yllättäin, aikasemmin ei ollut mitään kiinnostusta kunnes tutustuin V:hen.
      Kävin jo kurkkaamassa sunkin blogin ja vaikutti mielenkiintoiselta sekä ihanan laadukkaalta eli täältä saat kanssa uuden lukijan!

      Ja Ukrainaan et muuten tarvitse viisumia! Eli entistä helpompi lähteä sinne suunnille ;) Täytyy nyt väsätä se kakkospostaus aiheesta vielä tällä viikolla, on niin paljon lisää kuvia!

      Milamaija

      Poista