18.5.2015

"Ihana Thaimaa" - postaus osa 3/3, Koh Phangan

Ouuu vihdoin saan Thaimaan matkan päätökseen blogissain! 
Me lähdettiin siis Chiang Maista vielä ihan älytön reissu kohti Koh Phangania. 
Älytön koska:
12h bussimatka Chiang Mai - Bangkok
päivän hengailu ilman tukikohtaa Bangkokissa kera rinkkojen
10h bussimatka Bangkok - Suratthani
Don Sakin satamassa hengailtiin aamuyöstä tuntikaupalla että päästään lauttaan
tuntien lauttamatka Koh Phanganille
ja sitten :) heh..
Käveltiin ympäri saarta zombeina ja yritettiin etsiä majotusta toivottomasti.
Se oli kans semmonen koettelemus että. Ei meillä ois ollu varaa kalliisiin paikkoihin mutta sanottakoon, että edes kalleimmissa paikoissa ei ollu tilaa 8 yölle mitä me haluttiin.
Jouduttiin yöpymään eka yö vähän kalliimmassa ja meidän mielestä ihan karmeessa paikassa. Ne respanaiset kohteli meitä ku paskaa, ja sen bungalowin sängyt oli erilliset kiinteet betonipalikat. Nukuttiin taas vaihteeks todella huonosti. Mutta sitten vihdoin me löydettiin Two Rocks Bungalows, ihan paras bungalowmesta jossa vietettiin loppuloma (Y) ;)
Me saatiin sieltä pari uutta nelijalkasta ystävää jotka nimettiin; Faarao (musta) ja Naskali aka Pentu. 
Pentu nukku välillä meidän bungalowissa, se hengaili meidän kanssa rannalla ja pelas jalkapalloo P:n kanssa. Kiinnyttiin siihen tosi paljon ja ne omistajat huomas sen. Ne aina kommentoi sitä kun se hengaili meidän kanssa ja me heitettiin jotain läppää et viedään se Suomeen. Sit ne kerto et sen nimi on Chai, se on jonkun naapurin koira ja jos me maksetaan 100 bahtia niin saadaan ottaa se. Et se vaan tuli asustelee noiden omien koirien laumaan.

Pohdittiin melkein puolitosissaan et nyt tuodaan Chai Suomeen Junon kaveriks, mut eihän tommosta villiä ja vapaata rantakoiraa voi viedä sen unelmaelämästä pois. 
(Chai on muuten mun bannerissa mun kanssa rantsussa.)
Oltiin suunniteltu koko aika että mennään johonkin bileisiin kun kerta bilesaarelle mennään, mut yks asia oltiin päätetty varmana; EI FULL MOONEIHIN. Sitä mielipidettä vahvisti moni matkailijakin jonka kanssa juteltiin. Kaikki oli sitä mieltä et se on "so mainstream" ja plä plä. 
No me päädyttiin sit semmosiin Maya-bileisiin missä ei ollu ketään. Ne oli ihan tyhjät, ja liekkö siitä johtui niin ei oikeen napannu se ympäristökään. Ne oli viidakossa ja sinne oli koristeltu kaikkea roikkuvaa härpäkettä, mut meno oli ihan kuollu. Mentiin sit baaritiskille ostaa "some nice cocktails" ja se jäbä sano mulle et niitä ei myydä ku tuolla toisella tiskillä. Siis tiskillä joka oli identtinen tän tiskin kanssa ja tän jäbän ja mun välissä oli pöydällä kaikki mahdolliset pullot ja putelit mitä tarvii drinkkien tekoon ja hinnasto seinällä. Se oli vaan viiminen niitti, paskoissa bileissä paska henkilökunta, lähettiin menee. Mutta paskat bileet ei latistanu tunnelmaa. Lipitettiin Changia rannalla ja bungalowin riipparissa ja naurettiin elämälle<3 
Vuokrattiin myös skootteri koko ajaksi ja tutkittiin melkein saaren joka kolkka mihin pääsi ajamaan. Toi ylläoleva kuva oli yhdeltä saaren lukuisista vesiputouksista. Siis semmosia mestoja et huhhuh. Ainoat äänet oli kaskaiden siritys ja veden lorina. Ihmisiä ei missään, yleensä joku random koiruli seurana ja ilmassa tuoksui sademetsän kosteus ja raikkaus.
Vaellettiin myös ihan semmosia vaellusreittejä tälläkin saarella. Kaksi allaolevaa kuvaa eräältä trekiltä, mahtavat oli maisemat!


Törmättiin Koh Phanganilla kahteen hylättyyn bungalow-kylään. Ne oli jotenkin nostalgisia paikkoja. Oli mielenkiintosta koittaa eläytyä siihen, mimmosta siellä joskus on ollu. Mulla on joku fiksaatio ränsistyneitä ja unohdettuja paikkoja kohtaan, joten kuvia näistä mestoista riittää. Tästä on tulossa vaan jo niin pitkä postaus etten viitti laittaa kun pari kuvaa tähän NIIN jos jotain kiinnostaa nähdä enemmän niin toivokaa kommentteihin postausta aiheesta niin voin esitellä tarkemmin näitä.
No joo, sitten sinä päivänä kun oli Full Moonien aika, koko saari oli ihan levoton. Kaikki oli ihan fiiliksissä, maalattuina ja villi tunnelma huoku oikeesti mun joka solun läpi. Katottiin kun saaren jokaikinen songthaew oli täynnä kännisiä ilosia ihmisiä, ja matkalla Full Mooniin. And then? No eihän me voitu olla saaren ainoat turistit jotka raahautuu Koh Phanganille asti eikä menis niihin bileisiin. Kävi ilmi että meidän bungalowilla sai maalata itseään ilmaseks joten eikun Changit kainaloon, maalit vartaloon ja songthaewin kyytiin :D


Ja siis huh! Oli muuten melkosen kovat kekkerit, onneks mentiin. Ei tommosia vois missata mistään hinnasta. Siellä oli koko ranta niin täynnä porukkaa et en oo koskaan nähny niin paljon ihmisiä yhessä paikassa. Jostain luin et parhaimpina Full Mooneina siellä on jopa 30 000 ihmistä!
Ennakkoluulohan mulla oli että siellä soi paska musa ja se on täynnä kännisiä brittejä mut ei. Siellä oli sen koko rannan leveydeltä eri lavoja psykestä EDM:ään, jokaiselle jotain. Tunnelma oli ihan mahtava. Siis täytyy kyllä sanoa et mä tykkään käydä UG-bileissä, en missään Venuessa yms, parhaat bileet ikinä on ollu Ibizalla Spacessa kun Carl Cox soitti, mut kyl nää meni valitettavasti ykköseks :D
  
Muutamaa päivää ennen lähtöä käytiin vielä ottamassa tatskat, tatskoista lisää jossain toisessa postauksessa et on jotain kirjotettavaa vielä tulevaisuudessakin :D 
Lähtöpäivänä mä olin ihan hädässä että mites nyt Chai. Me käytiin ostaa sille koiran herkkuja kaupasta ja oltiin lähössä palauttaa skootteria niin Chai hyppäs sen kyytiin istumaan jalkojen väliin :') Se tuli sinne mestaan meidän kanssa ja hengaili siinä eikä halunnu lähteä sinne bungalowmestoille. Meiän oli pakko viedä se takasin. No, koitettiin uutta lähtöä niin se vaan seuras meitä, pentu ties et nyt me lähetään pois ikiajoiksi. Kyl ne eläimet aistii. Vaikka jokapäivä me käveltiin pois sieltä niin ei se lähteny kotipihasta, nyt se tuli meiän perässä asvalttitietä pitkin ja kun en huomioinu sitä, se juoksi mun jalkaa päin. Sit sieltä tuli songthaew ja hypättiin kyytiin. Mun sydäntä raasto kattoa kun pentu ihmetteli mihin me hävittiin. Itkuhan siinä tuli.. 

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, mut se antaa aina kaikelle uudelle hienolle tilaa. 

Uusia toinen toistaan mahtavampia reissuja odotellessa <3

Millamaija maailmanmatkaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti